Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλίες της σούπας ξίδι
50 γραμ. κάππαρη
50 γραμ. ελιές σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κλ. σέλερι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα, καπνιστή
1 1/2 κιλά πατάτες, μέτριες
2 κουταλιές σουπας μουστάρδα, απαλή
200 γραμ. μαγιονέζα
2 λεμόνια, το ξύσμα τους
1 λεμόνι, το χυμό του
1 κουταλιά σούπας μέλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

1.Πάρτε τις πατάτες με την φλούδα τους και πλύντε τις καλά. Βάλτε τις σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και βράστε τις για περίπου 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Για να ελεγξέτε αν έχουν βράσει τσιμπήστε τις με ένα πιρούνι.
2.Μόλις βράσουν σουρώστε τις και αφήστε τις στην άκρη για δέκα λεπτά, για να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε την μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, πιπέρι, αλάτι και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3.Μόλις οι πατάτες κρυώσουν, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις ακανόνιστα σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξίδι και ανακατέψτε. Βάλτε τις πατάτες στη μαρινάδα και προσθέστε την κάππαρη και τις ελιές κομμένες σε ροδέλες.
4.Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι, τον μαϊντανό και προσθέστε τα στο μπολ με τις πατάτες. Ανακατέψτε, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα και μεταφέρετε σε μπολ σερβιρίσματος. Σερβίρετε με πάπρικα καπνιστή.

vita.gr

Πηγή