Προετοιμασία: 35΄, Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα
- 1 κούπα σπορέλαιο + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
- 1/5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 2 βανίλιες
- 2 κουβερτούρες (250 γρ.)
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Γλάσο
- 1 συσκευασία μερέντα (250 γρ.)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα διαμέτρου 28 εκ. και στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το γάλα και έπειτα το γιαούρτι με τις βανίλιες.
Σταματάμε το χτύπημα, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με κουτάλα ή σπάτουλα.
Κρατάμε περίπου 2 κουτ. σούπας από τα καρύδια (για γαρνίρισμα) και τα ενσωματώνουμε και αυτά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ και το βγάζουμε από τον φούρνο.
Βάζουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε το κέικ και γαρνίρουμε με τα λίγα καρύδια που κρατήσαμε την ώρα που είναι ζεστό το γλάσο για να κολλήσουν.