Υλικά:

350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
800γρ. τριμμένα κολοκύθια
250γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
200γρ. τυρί φέτα
150γρ. κεφαλοτύρι
100γρ. σπορέλαιο
½ πιπεριά, κομμένη σε κύβους
3 φέτες ζαμπόν
1κ.σ. δυόσμος, τριμμένος
1κ.σ. άνηθος, τριμμένος
1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία:

1. Πλύντε καλά και τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Βάλτε τα σε σουρωτήρι και στύψτε καλά για να φύγουν τα υγρά τους.
2. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα κολοκύθια, το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά, την τριμμένη φέτα, το κεφαλοτύρι, την πιπεριά, το ζαμπόν, αφού το ψιλοκόψετε, τον δυόσμο, τον άνηθο, το σπορέλαιο και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά τα υλικά σας.
3. Στρώστε σε φορμάκια για μάφινς αντικολλητικό χαρτί, λαδώστε τα ελάχιστα και γεμίστε τα με ένα κουτάλι από το μείγμα σας.
4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 55 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.

vita.gr





Πηγή