Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 15΄
Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, είναι προτιμότερο να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο σε δύο δόσεις, ώστε να ροδίσει και να γίνει τραγανό, παρά να το στριμώξουμε όλο μαζί σε ένα μικρότερο σκεύος, γιατί δεν θα σοταριστεί καλά και θα γίνει σκληρό.

Υλικά (για 8 σουβλάκια)

  • 4 – 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, καθαρισμένο από το λίπος (αν υπάρχει) και κομμένο σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη (ή κουρκουμάς, με διαφορετικό όμως αρωματικό αποτέλεσμα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 8 μεσαίες πίτες για σουβλάκι (ή μεσαίου μεγέθους αραβικές)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές κέρατο (προαιρετικά και στην εποχή τους), σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (ό,τι μας αρέσει και αντέχουμε)
  • 4 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και το κάρι (ή τον κουρκουμά).

Τις σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί, και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες στην τοστιέρα (ή στο γκριλ του φούρνου, για 1 λεπτό, σε υψηλή θερμοκρασία), μέχρι απλώς να μαλακώσουν και να γίνουν ευλύγιστες. Αν θέλουμε, μπορούμε να ραντίσουμε τις πίτες με μερικές σταγόνες λαδιού πριν τις ζεστάνουμε.

Παίρνουμε μια ζεστή πίτα και βάζουμε στο κέντρο της 2 – 3 κουτ. σούπας από τις λωρίδες του κοτόπουλου. Συμπληρώνουμε με ροδέλες κρεμμυδιού και πιπεριάς (αν χρησιμοποιήσουμε). Σε κάθε πίτα βάζουμε από 1 κουτ. σούπας γιαούρτι, πασπαλίζουμε με την πάπρικα της αρεσκείας μας και σκορπίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τυλίγουμε προσεκτικά την πίτα σε ρολό, κλείνοντας την κάτω άκρη, όπως τα συνηθισμένα σουβλάκια και σερβίρουμε αμέσως με τηγανητές πατάτες.

kathimerini.gr

Πηγή