Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει και οι σούπες είναι η καλύτερη επιλογή για το μεσημεριανό μας τραπέζι. Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε μία διαφορετική συνταγή για βελουτέ μανιταρόσουπα χωρίς όμως κρέμα γάλακτος αλλά με ξινόγαλο.

Υλικά

450 γρ. μανιτάρια σε φέτες

1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών

80 γρ. μαργαρίνη

1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

200 ml ξινόγαλο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι τη μαργαρίνη για να λιώσει.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε το ξινόγαλο και αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!


Πηγή