Το Facebook σχεδιάζει να διαγράψει χιλιάδες φωτογραφίες από το κοινωνικό δίκτυο με τους χρήστες iOS και Android να μην μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα συγχρονισμένα άλμπουμ τους από τη βασική εφαρμογή του δικτύου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror.

Εάν λοιπόν οι χρήστες δε θέλουν να χάσουν τις συγχρονισμένες φωτογραφίες τους θα πρέπει να «κατεβάσουν» τη νέα εφαρμογή για κοινή χρήση φωτογραφιών του Facebook, το Moments, μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Αυτή η… επιθετική κίνηση έχει κάνει το Moments να σκαρφαλώνει στο iTunes App Store, αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι καθώς έχουν μείνει χωρίς πολλές επιλογές. Η δυνατότητα συγχρονισμού φωτογραφιών που ενεργοποιήθηκε το 2012, επέτρεψε στους χρήστες να ανεβάζουν αυτόματα όλες τις φωτογραφίες από το smartphone τους σε ένα ιδιωτικό άλμπουμ. Αποθηκεύοντας τις φωτογραφίες με αυτό τον τρόπο γίνεται ευκολότερο να μοιραστούν φωτογραφίες με τους φίλους τους και επιτρέπεται στους χρήστες να ανεβάζουν πιο γρήγορα φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο.

Ωστόσο επειδή το Moments έμενε στο παρασκήνιο, το Facebook έκανε σταδιακά αυτή την εφαρμογή κύριο τμήμα του. Ήδη από τον Ιανουάριο το Facebook ενημέρωσε τους χρήστες ότι ο συγχρονισμός φωτογραφιών δεν θα είναι πια διαθέσιμος, ενώ πλέον η εταιρεία τους ειδοποιεί ότι εάν δεν μεταφέρουν όλες τις φωτογραφίες τους, αυτές θα διαγραφούν.

Είναι σημαντικό βέβαια να σημειωθεί ότι αυτό δεν θα επηρεάσει οποιεσδήποτε συγχρονισμένες φωτογραφίες ή βίντεο έχουν μοιραστεί στο Facebook. Όλα τα αρχεία φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι ασφαλή και θα παραμείνουν ως έχουν και η ρύθμιση αφορά όσες διατηρούνται ιδιωτικά. Το Facebook έχει κάνει ξανά μια υποχρεωτική ρύθμιση για χρήση εφαρμογής, με το Messenger το οποίο και πάλι είχε δυσαρεστήσει αρκετούς χρήστες. Ωστόσο το Messenger, όπως ελπίζουν και για το Moments, γνώρισε μεγάλη επιτυχία όσον αφορά τα downloads κατακτώντας μια σημαντική θέση στο AppStore.

Facebook-moments
Το Facebook Moments

newsbeast.gr