Άγρια επίθεση

Την ώρα που οι έξι ανήλικοι που τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έστειλαν στο νοσοκομείο παραμένουν ασύλληπτοι, τα τραύματα του νεαρού φανερώνουν την αγριότητα μιας επίθεσης που εκδηλώθηκε εντελώς αναίτια.

«Ανέβασα ένα τραγούδι, μου γράψαν στα σχόλια ότι και καλά τρέχω, ότι με κυνηγάνε και τα λοιπά, εγώ απόρησα γιατί δεν είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Τους ρώτησα, με βρίζανε, μου στείλανε μετά στο προσωπικό μου στο Instagram. Μου είπαν στην αρχή να μιλήσουμε λίγο και καλά να κάτσω και όταν έκατσα, με χτυπήσαν», λέει το θύμα

Ο έφηβος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και η μητέρα του, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, εξηγεί πως η κατάσταση του γιου της θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη, καθώς χτυπήθηκε στο πρόσωπο και από αιχμηρό αντικείμενο.

«Στο μάτι του το αριστερό που έχει το πιο μεγάλο χτύπημα. Δεξιά κάτω από το μάτι που είναι λογικά το χτύπημα, όπως μας είπε ο ιατροδικαστής, από δαχτυλίδι. Μας είπαν ότι ήταν από χτύπημα που έφαγε την μπουνιά στο μάτι και πρέπει να ήταν πολύ δυνατή για να προκληθεί έτσι. Εντωμεταξύ, επειδή για λίγο έβλεπε θαμπά ο μικρός, μας είπαν να το κοιτάξουμε εάν θα συνεχιστεί».

«Τον πιάνουν ψιλοφοβίες»

Πέρα από τη σωματική βία, ο 15χρονος βιώνει ένα ισχυρό σοκ, με τους γονείς του να τον μεταφέρουν εκ νέου στο νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

«Τον πιάνουν κάτι ψιλοφοβίες αλλά προσπαθούμε να τις ελέγξουμε. Αποφεύγουμε να τον αφήνουμε να βγει έξω, να πάει κάπου και αυτά…αλλά εντάξει και αυτό παιδί είναι, θέλει να πάει, να βγει. Αν είναι να ζούμε με τον τρόμο αυτόν… αυτή δεν είναι ζωή».

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση, καθώς συμμορίες ανηλίκων που δρουν ανεξέλεγκτα, αναγκάζουν εφήβους να σκέφτονται να πάνε ακόμα και μία απλή βόλτα.

«Είναι κυρίως ομάδες ανηλίκων οι οποίοι είναι στο ίδιο σχολείο, έχουν προβλήματα με παιδιά από άλλες περιοχές και όλα αυτά δημιουργούνται κυρίως για ασήμαντους λόγους».

Η άγουρη βία και τα ακραία περιστατικά παραβατικότητας προκαλούν τρόμο σε εφήβους και γονείς, με το φαινόμενο να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.


Πηγή