Τα σημάδια από τις μαχαιριές και τα χτυπήματα που τους κατάφεραν σε πρόσωπο και σώμα είναι εμφανή.

Ο 32χρονος Γιώργος δέχθηκε 5 μαχαιριές σε ωμοπλάτη και χέρι ενώ του έσπασαν και τη μύτη. Όπως λέει γλίτωσε από τύχη.

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο και κλωτσιές στο πρόσωπο, έχω σπασμένη μύτη. Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έγινε», είπε ο Γιώργος, ένας εκ των εθελοντών.

Τα 2 θύματα κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση την ώρα που κοιμόντουσαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πάρνηθα το βράδυ του Σαββάτου.

Είχαν τελειώσει τον καθαρισμό της δυτικής πλευράς του βουνού και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στο σημείο για να συνεχίσουν το επόμενο πρωί τις εργασίες.

«Γύρω στη 01.30 ακούσαμε φωνές από κάποια παιδιά. Μας είδαν ότι βρισκόμαστε εκεί. Άναψαν φακούς και λένε ποιοι είσαστε εσείς τι θέλετε εδώ και τους αναφέραμε πολύ ευγενικά ότι είμαστε εθελοντές καθαρίζουμε το βουνό. Αυτοί ήταν πάρα πολύ απειλητικοί και έψαχναν αφορμή να τσακωθούμε ωστόσο εμείς δεν τους δώσαμε καμία τέτοια αφορμή και φάνηκε ότι το θέμα έληξε», είπε ο Μιχάλης, ο δεύτερος εθελοντής.

Δέκα λεπτά αργότερα οι 7 νταήδες επέστρεψαν με άγριες διαθέσεις κρατώντας μαχαίρια. Τα 2 θύματα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Ο αρχηγός της εθελοντικής ομάδας που κοιμόταν λίγα μέτρα από το σημείο έτρεξε να τους βοηθήσει.

«Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγανε εγκαίρως στο νοσοκομείο, δηλαδή παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου», ανέφερε ο Γιώργος.

«Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλά κακοποιά στοιχεία. Πιθανώς να ήταν διακίνηση και οι φίλοι μου ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή», είπε ο αρχηγός της αποστολής.

Οι 2 εθελοντές έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικόν», ωστόσο παραμένουν σε σοκ.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους 7 δράστες ηλικίας 20 έως 23 ετών που επέβαιναν σε ένα λευκό και ένα κόκκινο αυτοκίνητο μέσα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής αλλά και από τις περιγραφές των θυμάτων.


Πηγή