Μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους, οι αγρότες της χώρας κλιμακώνουν, πιέζοντας το συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας που συζητά το ενδεχόμενο αλλαγών στη νέα κοινή αγροτική πολιτική.

Αγρότες με δεκάδες τρακτέρ έκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων. Όπως λένε, μάλιστα, δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, έως ότου γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Αγρότες από το μπλόκο του Πλατύκαμπου ρίχνουν άχυρα στην είσοδο του τελωνείου της Λάρισας. Οι αγρότες έφτασαν στο τελωνείο με δεκάδες τρακτέρ από το μπλόκο. Στο πλευρό τους τάχθηκαν και οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

«Ερχόμαστε στις Βρυξέλλες σήμερα, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας, όχι μόνο των Ελλήνων αγροτών, των Ευρωπαίων αγροτών. Δουλεύουμε συντονισμένα, καταθέτουμε ολοκληρωμένες τεχνικές προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ, αλλά δουλεύουμε μέσω των συμμαχιών που χτίζουμε και για δομικές αλλαγές», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μεσολόγγι

Δεκάδες τρακτέρ με μαύρες σημαίες και πανό μπαίνουν στην πόλη του Μεσολογγίου. Οι αγρότες φτάνουν στο δημαρχείο και δίνουν το ψήφισμά τους στο δήμαρχο. Αμέσως μετά φτάνουν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, το οποίο αποκλείουν για λίγες ώρες και παραδίδουν ψήφισμα.

Ηλεία

Μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Πύργου πραγματοποίησαν οι αγρότες της Ηλείας με τελικό προορισμό το κτίριο της Περιφέρειας το οποίο απέκλεισαν για λίγες ώρες.

Ιωάννινα

Την πόλη των Ιωαννίνων κατέκλυσαν δεκάδες τρακτέρ των αγροτών της Ηπείρου που πραγματοποίησαν το δικό τους συλλαλητήριο στο κτίριο της Περιφέρειας.

Λήμνος

Οι αγρότες της Λήμνου με τα τρακτέρ τους έφτασαν στη Μύρινα και απέκλεισαν το δημαρχείο. Οι αγρότες εξαγριωμένοι με την άρνηση της δημάρχου να αναστείλει τις εργασίες της δημοτικής αρχής για μία ώρα, ως ένδειξη συμπαράστασης, πραγματοποίησαν οι ίδιοι κατάληψη στο κτίριο.Πηγή