Η Κάρπαθος περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, για ένα έγκλημα που συντάραξε το νησί το 2014…

Για την 3η Απριλίου 2023 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης με τη δολοφονία του 30χρονου επαγγελματία οπλίτη, Αδάμ Βεσσάλα, γιατην οποία κατηγορήθηκε η 35χρονη σύντροφός του.

Το πρωτόδικο δικαστήριο της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισής της κάθε 1η του μήνα στο Α.Τ. της περιοχής της. Για υπόθαλψη εγκληματία κρίθηκε ένοχος ένας 46χρονος κάτοικος του ίδιου νησιού και του επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι υπήρξε κατ’ επανάληψη θύμα κακοποίησης από τον 30χρονο, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και ότι ο θάνατός του, ήταν δυστύχημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, η κατηγορούμενη στην Κάρπαθο στις 20.02.2014 στις 22.15 είχε διαπληκτισμό με τον σύντροφό της Αδάμ Βεσσάλα, στην οικία όπου διέμεναν.

Εκείνος όπως υποστήριξε την χτύπησε στο πρόσωπο και της έσκισε τα ρούχα. Τότε κατευθύνθηκε στην κουζίνα, όπου έπιασε ένα γυάλινο ποτήρι το οποίο έσπασε πάνω στον πάγκο της κουζίνας και κράτησε στο χέρι της τον πάτο του, με το οποίο του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον στο στήθος.

Από τον τραυματισμό αυτό ο Αδάμ Βεσσάλας υπέστη ακατάσχετη αιμορραγία και μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξε. Στη συνέχεια κάλεσε τηλεφωνικά τη μητέρα της, η οποία φώναξε έναν οικογενειακό φίλο- πρώην οδηγό του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος, πετώντας στα σκουπίδια το ποτήρι, σκουπίζοντας τα αίματα και βάζοντας τα λερωμένα ρούχα της προσφεύγουσας και του θύματος στο πλυντήριο.

newsit.gr

Πηγή