Η πόλη των Γρεβενών έχει πλέον ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ταξιδιωτών, ιδιαίτερα αυτών που δίνουν έμφαση στη γαστρονομία.

Την αποκαλούν και «πρωτεύουσα των μανιταριών» επίσημα από το 2007, καθώς το μανιτάρι αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας, αλλά και έμβλημα – σύμβολο αυτής της δυτικομακεδονικής πόλης.

Οι κάτοικοι περηφανεύονται γι’ αυτό και πρωτοστατούν στην έρευνα, την καταγραφή, την ανάδειξη και την πολύπλευρη αξιοποίηση του φυσικού τους πλούτου.

Επιπλέον κατέχουν επάξια τον τίτλο των πρωτοπόρων της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας και τα Γρεβενά είναι η πόλη που στοχεύει στην πολύπλευρη αξιοποίησή τους.

Όλη η περιοχή των Γρεβενών πάντως είναι ένα μέρος που μαγεύει όποιον το επιλέξει για να αποδράσει εκεί. Η άγρια φύση, η γοητεία των ορεινών παραδοσιακών οικισμών και ό,τι άλλο ζητά κανείς σε έναν βουνίσιο προορισμό θα τα βρει συγκεντρωμένα εδώ, σε μια πραγματικά χαρισματική γωνιά της Ελλάδας.

Εκτός από τη φύση και τις όμορφες γωνιές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει κανείς σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ στην πόλη λαμβάνουν χώρα και διάφορα τοπικά έθιμα.

Τα τελευταία χρόνια, ο νομός των Γρεβενών βρίσκεται σε μεγάλη φάση ανάπτυξης και αυτό που τον κάνει να αποτελεί δημοφιλή φθινοπωρινό και χειμερινό προορισμό είναι η ευκαιρία που δίνει για πολλές εξορμήσεις, όπως για παράδειγμα εκδρομές με 4×4 αθλητικές δραστηριότητες στον Αλιάκμονα, αλλά και στον παραπόταμό του Βενέτικο.

Στην πορεία τους οι εκδρομείς θα συναντήσουν μεταξύ άλλων σπουδαία διατηρητέα μνημεία και πέτρινα γεφύρια, παραδοσιακά χωριά και σπουδαία δημιουργήματα της φύσης.

Στα χωριά των Γρεβενών θα βρει κανείς παραδοσιακούς ξενώνες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και πολυτελή δωμάτια μέσα στο δάσος που καλύπτουν όλα τα γούστα.

grevena2grevena3grevena4grevena6