Οι φωτογράφοι τον απαθανατίζουν κατηφή, αγέλαστο και εμφανώς προβληματισμένο. Λιγότερο από μία ώρα παρέμεινε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος απλώς εκτέλεσε το ένταλμα προσωρινής κράτησης, με τον ποινικολόγο να παίρνει το δρόμο για τον Κορυδαλλό.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της 37χρονης δικηγόρου σε βάρος του συζύγου της για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με την ανακρίτρια να εκδίδει σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτηση.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε το γνωστό ποινικολόγο να εμφανιστεί το απόγευμα της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης, ενώ, τις προηγούμενες ώρες παρά το γεγονός ότι είχε κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία, παρέμενε άφαντος.

Τη νύχτα ο ποινικολόγος την πέρασε στο Α.Τ. Νέας Φιλαδελφείας, όπου μεταφέρθηκε και το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Το πρώτο επισκεπτήριο

Οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στις φυλακές να τον επισκεφθούν ήταν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.

Στην απόφαση της ανακρίτριας, να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας μέτρησε και η ενημέρωση που έλαβε από την αστυνομία πως αναζητείτο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και δεν είχε εντοπιστεί με αποτέλεσμα να κριθεί ύποπτος φυγής. Μετά τη σύλληψη του ο ποινικολόγος είχε αποστείλει και μηνύματα στη σύζυγό του, με εκείνη να τον καταγγέλλει για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

«Παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί μου που ίδιος ο ίδιος 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:34 μετά μεσημβρίαν μου απέστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό αντίγραφα των οποίων θα σας προσκομίσω. Κατόπιν αυτών αναγκάστηκα να τον κάνω αποκλεισμό μέσω σχετικής εφαρμογής που έχει το κινητό μου», ανέφερε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την παράδοση του στις αστυνομικές αρχές πέρασε τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα ενώ προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος της συζύγου της για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση ωστόσο η 37χρονη αφέθηκε ελεύθερη καθώς οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και λόγω της δικηγορικής της ιδιότητας έχει ειδική δωσιδικία..

Είχε προηγηθεί η μήνυση της 37χρονης τόσο σε βάρος του Απόστολου Λύτρα όσο και κατά της πρώην συζύγου του, η οποία είχε εμφανιστεί απροειδοποίητα στο σπίτι της στο Γέρακα λίγες ώρες νωρίτερα.

«Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό εγώ, δηλαδή απορώ, ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί θα πήγαινε η αδελφή της στην Κύπρο και πήγανε μόνα τους τα παιδιά έχοντας μία άριστη σχέση», ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

Μήνυση κατέθεσε η 37χρονη και σε βάρος δικηγόρου, στενού συνεργάτη του ζευγαριού, ο οποίος την είχε προσθέσει σε ομαδικό γκρουπ στο viber με τον Απόστολο Λύτρα και ο οποίος την καλούσε να πάρουν μέτρα, για να περιοριστεί η δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Ο Απόστολος Λύτρας το επόμενο διάστημα θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού στην Στ’ Πτέρυγα, στο κελί 4, την αποκαλούμενη και VIP πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος. Η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο αλλά σε κάθε περίπτωση έχει δοθεί εντολή από τον Άρειο Πάγο για την κατά προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης και παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.


Πηγή