Βίασαν ανήλικο αλλοδαπό αφού τον λήστεψαν και τον φυλάκισαν ζητώντας λύτρα από την οικογένειά του στο Πακιστάν. Ο 16χρονος έπεσε θύμα ενός 27χρονου από το Αφγανιστάν, ο οποίος αρχικά τον λήστεψε και αργότερα τον έκλεισε σε υπόγειο διαμέρισμα ζητώντας χρήματα από τους γονείς του για να τον ελευθερώσει. Κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων», ο δράστης βίαζε κατ’ επανάληψη τον ανήλικο.

Όλα ξεκίνησαν στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν ο 27χρονος Αφγανός εντόπισε τον ανήλικο από το Πακιστάν στην οδό Σατωβριάνδου στην Αθήνα. Επιτέθηκε εναντίον του, τον ξυλοκόπησε και του άρπαξε τα έγγραφά του και 450 ευρώ. Στη συνέχεια με τη βία τον οδήγησε σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Κεφαλληνίας στην Αθήνα. Τότε ξεκίνησαν οι επικοινωνίες με τους γονείς του στο Πακιστάν, από τους οποίους ζητούσε 3.500 ευρώ για να τον ελευθερώσει. Το διάστημα της παραμονής του στο διαμέρισμα ο δράστης βίασε το ανήλικο παιδί. Μία μέρα αργότερα οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα για φυλακισμένο αλλοδαπό στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Όταν έφθασαν εκεί τους άνοιξε ένας 26χρονος από το Πακιστάν, ο οποίος φαίνεται να είχε αναλάβει χρέη «φύλακα» του ανήλικου συμπατριώτη του, που έφερε σοβαρές κακώσεις. Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο 27χρονος από το Αφγανιστάν, ο οποίος έχει απασχολήσει για σωματικές βλάβες, ληστεία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι και το 16χρονο θύμα της αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης ήταν σεσημασμένο για κλοπές, ενώ είχε δηλώσει πολλά διαφορετικά ονοματεπώνυμα και ηλικίες κατά τις συλλήψεις του, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν αν είναι πράγματι ανήλικος και ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του. Παράλληλα εξακριβώθηκε ότι ο 16χρονος ήταν στο πρόσφατο παρελθόν έγκλειστος στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου.

 

thetoc.gr