Εχοντας διανύσει ήδη 5 μήνες από το πρώτο άρθρο που είχαμε γράψει για το νέο NV300, το διάδοχο του Primastar, με την χαρακτηριστική μάσκα V στο εμπρόσθιο μέρος, η Nissanπραγματοποιεί το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου της van.

Το Nissan NV300 είναι εδώ! Τοποθετημένο ανάμεσα στα NV200 και NV400, το νέο NV300 αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας επαγγελματικό μοντέλο για την Nissan.

Διαθέτει 4 μεγέθη καρότσας, δύο εκδόσεις των έξι θέσεων για επιβάτες και έκδοση με σασί. Επιπλέον, διατίθεται με πολυάριθμες επιλογές ως προς τις πίσω και πλαϊνές πόρτες για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Παράλληλα, για τους επαγγελματίες που χρειάζονται χώρο για περισσότερους επιβάτες, το νέο NV300 διατίθεται σε δύο εκδόσεις Combi που προσφέρουν καθίσματα για έως εννέα άτομα.

Σχεδιασμένο για να μεταφέρει έως και τρεις στάνταρ ευρωπαλέτεςακόμη και στην έκδοση L1, το άνοιγμα για την είσοδο του φορτίου στην έκδοση L1H1 είναι 110 χιλιοστά μεγαλύτερο από εκείνο του Primastar. Με τη δυνατότητα καταπακτής στο διάφραγμα της καμπίνας, το νέο NV300 μπορεί να φιλοξενήσει φορτία μέχρι 3,75 μέτρα (έκδοση L1) και 4.15 μέτρα (έκδοση L2) σε μήκος, ενώ ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης κυμαίνεται από 5,2 m3 έως 8,3 m3 ανάλογα με την έκδοση. Σε ότι αφορά τους επαγγελματίες με εξειδικευμένες ανάγκες και απαιτήσεις, η έκδοση σασί του νέου NV300 αποτελεί την ιδανική βάση για μετατροπές σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Η καμπίνα του νέου NV300 είναι εργονομική και άνετη για οδηγό και επιβάτες. Υποδοχές με σύνδεση για smartphone και tablet, χώρος αποθήκευσης laptop, ποτηροθήκες, αλλά και πάνελ συγκράτησης σημειωματάριου, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που το νέο NV300 διαθέτει, όπως και έως 89 λίτρα σε αποθηκευτικό χώροεντός της καμπίνας.

Στο κομμάτι των ηλεκτρονικών τεχνολογιών υποστήριξης καιασφαλείας του οδηγού, το νέο NV300 έρχεται με ABS, EBD,ESP, Σύστημα αντιολίσθησης και ελέγχου της πρόσφυσης ASR, όπως και με Hill-Start Assist, αλλά και με ένα σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.

Το νέο NV300 προσφέρεται με τέσσερις επιλογές κινητήρων που βασίζονται στον καταξιωμένο diesel κινητήρα 1.6 λίτρων, γνωστό από τα δημοφιλή Qashqai και X-TRAIL, με ιπποδυνάμεις 95hp, 120hp, 125hp και 145hp.

Ενα παράδειγμα οικονομίας; H έκδοση van με τον κινητήρα των 125hp, όπου και επιτυγχάνεται συνδυασμένος κύκλος οικονομίας καυσίμου 5,9 λίτρων / 100χλμ και εκπομπές CO2 μόλις 155γρ / χλμ. Τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα για την έκδοση Combi, με 5,6 λίτρα / 100χλμ και 145γρ /χλμ αντίστοιχα.

Θα προσφέρεται με εγγύηση πέντε ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

thetoc.gr