«Προσλήψεις» έπεσαν βροχή στην Εργάνη  μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού. Στόχος η διασφάλιση της ειδικής αποζημίωσης εργαζομένων σε αναστολή σύμβασης.

Σημειώνεται ότι το ειδικό μέτρο, που ισχύει- επί του παρόντος- μόνο για τις αναστολές συμβάσεων του Νοεμβρίου, προβλέπει ότι η ειδική αποζημίωση δεν θα είναι 534 ευρώ, αλλά 800 ευρώ, αναλογικά με τις μέρες αναστολής. Κάποιοι ωστόσο πολλοί επιχείρησαν αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον Κ. Μητσοτάκη, να μπουν στην ΕΡΓΑΝΗ, να δηλώσουν προσλήψεις- προφανώς εικονικές- εποφθαλμιώντας στην αυξημένη ενίσχυση.

Βέβαια έπεσε το σχετικό μπλόκο από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως σε αναστολή μπορούν να τεθούν μόνο οι εργαζόμενοι που εμφανίζονταν στις καταστάσεις προσωπικού (έντυπο Ε3 της ΕΡΓΑΝΗΣ) της 4ης Νοεμβρίου, δηλαδή ένα 24ωρο πριν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους λαθροχειρίες.

Ειπναι προφανές ότι ωφελημένοι είναι οι εργαζόμενοι σε αναστολή που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή σε κάθε περίπτωση με μισθό χαμηλότερο των 800 ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΠΛΟΚΟ, ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ

Πηγή