Το γύρο του Ιονίου κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος την περασμένη βδομάδα ήταν στο Μεγανήσι, κατόπιν βρέθηκε στην παραλία Σκάλα της Κεφαλονιάς και μόλις λίγες ώρες μετά στη Ζάκυνθο. Για άλλο ένα καλοκαίρι, ο 13ος πλουσιότερος Ρώσος και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, και η σύντροφός του, Ντάρια Ζούκοβα έδωσαν το στίγμα τους με το γιοτ «Luna», χωρίς όμως να γίνουν αντιληπτοί, αφού δεν αποβιβάστηκαν σε κανέναν από τους προορισμούς που επισκέφθηκαν.

luna1

Αρκέστηκαν να απολαυσουν την φυσική ομορφιά, το τοπίο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Το υπερπολυτελές γιοτ τους εθεάθη στη νότια πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στο Κερί μεταξύ Λίμνης – Μαραθία και Μαραθωνησίου. Η περίφημη θαλαμηγός του Luna έχει γίνει επίκεντρο για τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες που βρίσκονται στο νησί, το φωτογραφίζουν και το αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από όπου αντλήσαμε και τις σχετικές φωτό (Γρ. Νικολούτσος – Δ. Καραμπελας). Το Luna είναι ένα πολυτελές γιοτ που κατασκευάστηκε από Lloyd Werft της Μπρέμερχαβεν, στη Γερμανία. Το εξωτερικό του σχεδιάστηκε από New Cruise της Γερμανίας και το εσωτερικό του από τον Donald Starkey.

luna2

Το σκάφος παραδόθηκε στο Ρώσο επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς στις 10 Απριλίου 2010 …Διαθέτει 10 VIP καμπίνες επισκεπτών άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία, μία 20 μέτρων εξωτερική πισίνα, 9 καταστρώματα και ένα μεγάλο υπαίθριο χώρο ψυχαγωγίας. Είναι επίσης εξοπλισμένο με 1 μίνι-υποβρύχιο και πλήρωμα των 50 ατόμων. Διαθέτει επίσης, τις μοναδικές στον κόσμο, πολλαπλών χρήσεων σωσίβιες λέμβους / λιμουζίνες με κόστος άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων η κάθε μία.

Η θέση του γιοτ μέσω του marinetraffic.com

luna3

Πηγή: imerazante.gr , patrastimes.gr