Αναφορικά με τις εκλογές ο κ. Στεφανάδης ανέφερε πως, «είναι δύσκολο σε αυτό το κλίμα να γίνουν εκλογές.

«Με αυτό το κλίμα είναι δύσκολο να γίνουν εκλογές. Είναι μεγίστης βαρύτητας η κάλπη και κάποιος πρέπει να πάει νηφάλιος. Από την άλλη πλευρά, αυτό το συναίσθημα είναι κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στην κοινωνία. Είχαμε παλιά δυστυχήματα με πολλούς νεκρούς, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην Ελλάδα σε τέτοια έκταση. Τότε, δεν υπήρχε αυτή η διάχυση πληροφορίας που υπάρχει σήμερα, και καλώς υπάρχει», είπε αρχικά.

«Το συναίσθημα είναι διαδικασία που βοηθάει τον άνθρωπος, αλλά και ο έλεγχος. Αυτή τη στιγμή έχουμε ενόχους, έχουν κάνει λάθη και παραλείψεις. Το να εξισώνουμε αυτή την ιστορία και να ψάχνουμε να βρούμε μέχρι την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας ή μέχρι την Ευρώπη, είναι λάθος. Η διάχυση της ευθύνης θα πρέπει να είναι λελογισμένη και κλιμακωτή», συμπλήρωσε ο κ. Στεφανάδης.

«Να φτάσουμε σε πολιτικά πρόσωπα στην ευθύνη που αναλογεί στον καθένα. Όταν κάνω ένα λάθος, δεν σημαίνει ότι είμαι πάντα ο κύριος υπεύθυνος, μπορεί να πω ότι φταίνε τα εργαλεία, ο φωτισμός, το σύστημα η εκπαίδευσή μου. Σε αυτό έχετε δίκιο. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να είναι μοιρασμένες δίκαια. Δεν μπορεί να έχει τις ίδιες ευθύνες με τον υπουργό αυτός που δεν γύρισε το κλειδί»,

Έχει ευθύνη ο υπουργός όταν ξέρει ότι δεν είναι ασφαλές το τρένο και δεν το λέει;

Ο κ. Στεφανάδης απάντησε πως, «αυτό θα διερευνηθεί, δεν ξέρω εάν το ήξερε ή όχι. Είναι μία διαχρονική ιστορία. Η παρελθοντολογία δεν βοηθάει και δη τους τραγικούς συγγενείς αλλά εάν πάμε πίσω στα χρόνια, δυστυχές δεν υπήρξαν πολιτικές ευαισθησίες», υπογράμμισε ο κ. Στεφανάδης.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε το συναίσθημα, την οργή, να κατακλύσει την κοινωνία. Ας βγουν τα πορίσματα, να πάνε και πιο ψηλά αλλά να είναι κλιμακωτές», κατέληξε.


Πηγή