Σύμφωνα με έρευνα της Europe Assistance που είδε το φως της δημοσιότητας η Ελλάδα αποτελεί κατά το τρέχον έτος τον δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό για τους Βέλγους που θα ταξιδέψουν με αεροπλάνο για τις διακοπές τους, μετά την Ισπανία. Η εταιρεία Thomas Cook επισημαίνει ότι η Ισπανία και η Ελλάδα επιλέγονται από το 52% των πελατών τους και ότι η Ελλάδα προσφέρει αρκετές ευκαιρίες. Για παράδειγμα, διαμονή επτά ημερών στο Ηράκλειο της Κρήτης σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ανέρχεται στα 449 ευρώ ανά άτομο (συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων) με αναχώρηση στις 29 ή 30 Μαΐου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το νησί της Σάμου προσφέρει επίσης μια καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Αρμόδιος παράγοντας της Jetair σημειώνει σε βέλγικες εφημερίδες ότι πρόκειται για «ένα νησί όπου οι τουρίστες δεν είναι πολλοί και τα ξενοδοχεία είναι μικρά και αυθεντικά.

Οι τιμές είναι χαμηλότερες από εκείνες στα μεγάλα ελληνικά νησιά τόσο όσον αφορά τη διαμονή όσο και τις δαπάνες στο νησί. Κάτι που βοηθά πολύ γιατί μπορεί κανείς να απολαύσει την Ελλάδα τόσο μέσα από την περίφημη κουζίνα της όσο και μέσα από την ομορφιά των τοπίων της που σε καλούν να τα επισκεφτείς». Η αναφορά στην Ελλάδα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση προσφοράς ύψους 819 ευρώ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων για μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Το βελγικό κοινό τοποθετεί πρώτη στις προτιμήσεις του την Ισπανία. Δημοφιλείς προορισμοί είναι η Τουρκία, το Μαρόκο και η Τυνησία ενώ έδαφος έχει αρχίσει και κερδίζει και η Βουλγαρία.

 

newsbeast.gr