Η ποιότητα ζωής σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση της υγείας σας.

Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά και να αναπτύσσουν καλές συνήθειες άσκησης.

Ως ενήλικες, ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντά μας είναι να βοηθάμε τα παιδιά μας να τρώνε υγιεινά. Το εάν τα παιδιά θεωρούν ότι ορισμένα τρόφιμα είναι υγιεινά ή ανθυγιεινά εξαρτάται από το παράδειγμα που του έδωσαν οι γονείς τους.

Εάν ακόμα δεν ξέρετε πώς να διδάξετε το παιδί σας να έχει καλές διατροφικές συνήθειες, να έχετε υπόψη σας αυτές τις συστάσεις:

1. Συμμετοχή τους στο παρασκεύασμα τροφίμων

Αφήστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στη διαδικασία αγοράς των συστατικών και στην προετοιμασία των γευμάτων. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν μεγαλύτερη συνείδηση του τι τρώνε.

Μπορείτε να δώσετε στα μικρά παιδιά δύο υγιεινές επιλογές ώστε να μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο. Μπορείτε επίσης να τα φέρετε στην κουζίνα και να τους προσκαλέσετε να ετοιμάσουν πολύ απλές συνταγές.

2. Πηγαίνετε στην λαϊκή

Εκτός από την αγορά στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν από τα ράφια, φέρτε το παιδί σας σε μια τοπική αγορά αγροτικών προϊόντων ή ακόμα καλύτερα επισκεφθείτε ένα αγρόκτημα. Μια καλή συμβουλή που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι να έχετε έναν μικρό κήπο στο σπίτι.

3. Ετοιμάστε υγιεινά σνακ

Εάν τα παιδιά βρούνε υγιεινά τρόφιμα σε αφθονία στην κουζίνα σας, θα τα συνηθίσουν. Οι καλύτερες επιλογές είναι κομμάτια φρούτων, καρότα και ξηροί καρποί.

govastileto.gr


Πηγή