Τρεις σημαντικές ρυθμίσεις για το Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει το ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr:

-Με το άρθρο 68 έφερε διορθώνεται η τροπολογία άρσης ποινικής δίωξης αιρετών,  που συμπεριλήφθηκε ως άρθρο 67 του ν. 4735/2020 ήρθε. Με τη νέα ρύθμιση εξαιρούνται από την άρση ποινική δίωξης οι αιρετοί και οι υπάλληλοι που λειτούργησαν με δόλο. Με αυτό τον τρόπο λύνεται ένα πρόβλημα που είχε σηκώσει πολύ σκόνη στη δημόσια συζήτηση.

-Με τροπολογία δίνεται η τέταρτη κατά σειρά, παράταση, έως τον Απρίλιο του 2021, την ολοκλήρωση του έργου της  Επιτροπής αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την υποβολή τελικής γνωμοδότησης στους συναρμόδιους Υπουργούς. Ώστε να εκδοθεί η απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση με την οποία θα προσδιοριστούν οι δικαιούχοι, το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του εν λόγω επιδόματος.

-Με άλλη τροπολογία, ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους και περιφέρειες, που αφορούν την καθαριότητα και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την κάλυψη άμεσων αναγκών έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Πηγή