Η ψηφιακή πλατφόρμα ανώτατης εκπαίδεύσης Coursera άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη των MOOCs (Massive Οnline Οpen Courses), παρά τις ανά περιόδους ενστάσεις μελών του ακαδημαϊκού χώρου. Σήμερα παρά τις αμφισβητήσεις για την εκπαιδευτική αξία του, ο ανταγωνισμός των MOOCs κορυφώνεται και η δημοτικότητα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας έχει εκτοξευθεί με εκατομμύρια εγγεγραμμένους μαθητές από όλο τον κόσμο και σε συνεργασία με γνωστά πανεπιστήμια και κολέγια.

Παρέχει προγράμματα με διαφορετικές θεματικές και σε συνεργασία με την Google δημιούργησε ειδική εφαρμογή στα κινητά με σκοπό τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει να είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και όποτε ο ίδιος το επιθυμεί.

Η εφαρμογή της εκπαιδευτικής πλατφόρμας για Android σπάει τα όρια στην μάθηση, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό μοντέλο έτοιμο να ξεπεράσει τα εμπόδια του μέσου και του χωροχρόνου. Η εκπαιδευτική διαδικασία, η διάδραση, οι βιντεο-διαλέξεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από ένα κινητό αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχικότητα. Ηδη 7.000 μαθητές έχουν επικροτήσει την κίνηση του Coursera. “Υπέροχος σχεδιασμός, εύκολος στην χρήση, πάει την εκπαίδευση παντού”, δηλώνουν μερικοί από τους χρήστες.