Οι αδίστακτες συμμορίες των δυτικών Βαλκανίων που διακινούν εκατοντάδες τόνους κοκαΐνης σε ολόκληρη την Ευρώπη, βρίσκονται πίσω από δυο διπλές δολοφονίες που διαπραχθήκαν το 2020 σε Βάρη και Κέρκυρα με θύματα τέσσερις Σέρβους μαφιόζους.

Ο εμφύλιος για την χαμένη κοκαΐνη

Το 2014 μέλη της διαβόητης συμμορίας του Μαυροβουνίου «Kotor Clan» άγνωστο πώς χάνουν 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία.

Από τότε ξεκίνησε ένας ανελέητος εμφύλιος όπου είχε σαν αποτέλεσμα η οργάνωση να διασπαστεί και να δημιουργηθούν δυο αντίπαλες ομάδες η «Kavac» και η «Skaljari».

Από τότε θα διαπραχθούν περισσότερες από 60 ανθρωποκτονίες σε ολόκληρη την Ευρώπη μεταξύ αυτών και τέσσερεις στην Ελλάδα.

Η διπλή δολοφονία στη Βάρη

Τον Ιανουάριο του 2020 δύο αρχηγικά μέλη της συμμορίας «Skaljari» βρίσκονται σε ταβέρνα στη Βάρη.

Εντοπίζονται όμως από τα άτομα τριών άλλων συμμοριών που τους αναζητούσαν στην Ελλάδα.

Οι τέσσερις δράστες εισβάλλουν στο εστιατόριο και πυροβολούν δεκάδες φορές τα δύο θύματα τους. Με τρία διαφορετικά αυτοκίνητα οι πληρωμένοι δολοφόνοι θα διαφύγουν προς το Μαρούσι και λίγες ημέρες μετά θα φύγουν από την χώρα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, στη διπλή δολοφονία της Βάρης πήραν μέρος συνολικά 30 άτομα και δαπανήθηκαν γι’ αυτήν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία στη Βάρη

Το MEGA παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο από τη μαφιόζικη δολοφονία που έγινε στην ταβέρνα στη Βάρη. Στο βίντεο φαίνονται οι τέσσερις εκτελεστές να κατευθύνονται στην ταβέρνα όπου βρίσκονταν οι δύο Σέρβοι και τους εκτελούν.

Μάλιστα, ένας από αυτός τους είχε 4 χρόνια στρατιωτική εκπαίδευση και συμμετείχε στην παραστρατιωτική ομάδα «Wagner».

Διπλή εκτέλεση στην Κέρκυρα

Έξι μήνες άλλα δύο μέλη της συμμορίας «Skaljari» εντοπίζονται στην Κέρκυρα. Στο νησί του Ιονίου καταφθάνουν πληρωμένοι δολοφόνοι των αντίπαλων συμμοριών.

Με κιάλια παρακολουθούν τα θύματα και τα εκτελούν μέσα στο αυτοκίνητο τους με καλάσνικοφ. Οι 5 δράστες διαφεύγουν με φουσκωτό σκάφος στα Σύβωτα και από εκεί με όχημα στην Χαλκιδική.

Λίγες ημέρες μετά θα καταλήξουν στα Σκόπια όπου εκεί εξαφανίζονται τα ίχνη τους. Η προετοιμασία και η εκτέλεση της διπλής δολοφονίας στην Κέρκυρα κόστισε 1,5 εκατομμύριο ευρώ ενώ συμμετείχαν 13 άτομα.

Από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ταυτοποιήθηκαν 39 άτομα της οργάνωσης, από τους οποίους 7 συνελήφθησαν στη Σερβία και 2 στην Ισπανία, ενώ 17 μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης της Ευρώπης, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία στην Κέρκυρα

Το MEGA εξασφάλισε ακόμα ένα βίντεο ντοκουμέντο από την διπλή εκτέλεση στην Κέρκυρα. Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι εκτελεστές φτάνουν με δύο τετράτροχες μοτοσυκλέτες, φορώντας μακρυμάνικα ρούχα παρά το γεγονός πως είναι καλοκαίρι.

Εκτελούν τα δύο μέλη και διαφεύγουν. Σημαντικό ρόλο για να γίνουν αυτές οι δολοφονίες έπαιζε ένα άτομο που είχε τον ρόλο του πληροφοριοδότη.


Πηγή