Για υποκρισία κατηγόρησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα της Βουλής τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

«Για αυτόν τον λόγο βάζω φαρδιά πλατιά την υπογραφή μου, η χώρα θα γίνει καλύτερη. Μακάρι οι επιφυλάξεις σας να μπορούσαν να μεταβολιστούν σε σχόλια όχι πολιτικού ρεφλέξ επί της αρχής αλλά πραγματολογικών βελτιώσεων επί του κειμένου. Η Δημοκρατία θα ήταν πλουσιότερη».

Και σήμερα στη συζήτηση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων οι τόνοι ανέβηκαν.

«Δύο ταχύτητες. Όποιος έχει χρήματα εύκολα πάει και σπουδάζει και όποιος δεν έχει πρέπει να μοχθήσει για να περάσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο», τόνισε ο Διονύσης Καλαματιανός.

«Δεν πιστεύετε στο διάλογο, δεν πιστεύετε στις συναινέσεις, δεν πιστεύετε στις ανεξάρτητες αρχές, δεν πιστεύετε στο Σύνταγμα. Πιστεύετε όμως στο θεό του συμφέροντος, όχι του εθνικού», είπε ο Στέφανος Παραστατίδης.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ωστόσο, σε δηλώσεις του διαχώρισε τη θέση του και είπε πως θα ψήφιζε το νομοσχέδιο αν γίνονταν δέκτες οι δικλείδες ασφαλείας που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχομένη Δευτέρα και στις 7 Μαρτίου θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.Πηγή