Μέχρι το μεσημέρι θα έχουν εξασθενήσει σημαντικά και το βράδυ θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με διάσπαρτες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, αλλά και με διαστήματα με ηλιοφάνεια ενδιάμεσα. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ σε όλη τη χώρα, καθώς οι βροχές θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα έχει ανοίξει.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Έτσι, στα νότια αναμένονται ασθενείς λασποβροχές και το πρωί θα δημιουργηθούν ομίχλες στα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 16-17 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια , και 18-19 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί 3-4 στα νότια 5-6 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν το μεσημέρι σε δυτικούς και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το βράδυ σε βόρειους.

Ο καιρός στην Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αυξημένη αναμένεται η συννεφιά στο πρώτο μισό της ημέρας, με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι στα βόρεια του νομού. Ωστόσο μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς ,με ασθενείς δυτικούς ανέμους 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες και από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-16 βαθμούς και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι καλός. Λίγη συννεφιά αναμένεται στα νότια, ασθενείς και μικρής έκτασης βροχές, σε Μακεδονία, Θράκη και στην Κρήτη. Μέχρι το βράδυ όμως ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Έως 18-19 βαθμούς η θερμοκρασία το μεσημέρι, δεν θα αλλάξει σημαντικά, και οι άνεμοι δυτικοί και νότιοι στα πελάγη 2-4, στα νότια 5 μποφόρ.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα, με παρόμοια χαρακτηριστικά με τη σημερινή κακοκαιρία και ως προς την ένταση των φαινομένων, αλλά και ως προς την κίνηση τους.

Από τα δυτικά, μέτωπο καταιγίδων θα κινηθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας το βράδυ και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι νότιοι 3-5, θα ενισχυθούν σταδιακά στα 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία όμως σε παρόμοια επίπεδα, θα προσεγγίσουν οι μέγιστες τιμές τους 17-19 βαθμούς.


Πηγή