Η συναρπαστικότητα του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών δεν χρειάζεται πολλούς αριθμούς για να πιστοποιηθεί. Ακόμα και με μια πρόχειρη ματιά στα αποτελέσματα συνειδητοποιεί κάποιος πως όταν ξεκινάει να παρακολουθήσει μια αναμέτρηση… το απρόβλεπτο είναι το κύριο χαρακτηριστικό της.

Δεν έχουμε διανύσει παρά τις πρώτες 7 αγωνιστικές από την κανονική περίοδο της Elite League και από καιρό δεν υπάρχει αήττητη ομάδα, αλλά ούτε και ομάδα χωρίς ροζ φύλλο.

Αυτά τα στοιχεία δεν είναι τόσο εντυπωσιακά, όσο ο τρόπος που επιτεύχθηκαν οι νίκες και οι ήττες. Αν απομονώσουμε την μεγαλύτερη (σε αριθμό πόντων) νίκη και την χειρότερη ήττα καθενός από τους 16 μονομάχους, θα διαπιστώσουμε ότι στις 30 από τις 32 περιπτώσεις νίκης και ήττας η διαφορά ήταν από 9 πόντους και πάνω. Στις δε 16 από τις 32 περιπτώσεις διαφοράς νίκης ή ήττας, τις μισές δηλαδή, η διαφορά που σημειώθηκε ήταν πάνω από 19 πόντους.

Μια ματιά στον πίνακα που συνοδεύει το κείμενο είναι επίσης αρκετή. Καταγράφονται η μεγαλύτερη νίκη και η χειρότερη ήττα κάθε ομάδας. Οι μόνες ομάδες που έχουν καταγράψει ως τώρα οριακές νίκες ή ήττες είναι η μοναδική νίκη που πέτυχε ο Αίας Ευόσμου (+5 την Μεγαρίδα) και οι δύο ήττες του Μίλωνα (-3 από Πανερυθραϊκό στην πρεμιέρα και -2 από τον Ηρακλή).

Στον αντίποδα, η ομάδα που έχει σημειώσει τις πιο ακραίες διαφορές είναι η Ελευθερούπολη, και μάλιστα με διαφορά μόλις μίας εβδομάδας: +25 με τον Πανερυθραϊκό στις 4/11, -32 από τον Ερμή Σχηματαρίου το περασμένο Σάββατο.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι η πρώτη νίκη του Ψυχικού επί του Πανερυθραϊκού, που σημειώθηκε στις 18/11, έγινε με τόση διαφορά (17 πόντοι), όση ακριβώς έχει καταγραφεί ως τώρα η βαρύτερη ήττα της ομάδας (από τον Πανιώνιο).

www.eliteleague.gr

ertsports.gr