«Σύμβολο μιας νέας Ελλάδας που αναγεννάται», χαρακτήρισε το έργο του Ελληνικού σε συνέντευξή του στο Bloomberg o CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

«Θα έλεγα ότι το έργο που αναφέρετε είναι σύμβολο μιας νέας Ελλάδας, μιας Ελλάδας που αναγεννάται μετά από τη σκληρή δεκαετία του 2010-2020. Η αγορά των ακινήτων ανθεί και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Ο τουρισμός έχει επιστρέψει με αυξημένους ρυθμούς, από τις ΗΠΑ, αλλά και από άλλες δυτικές χώρες καθώς και χώρες της Ασίας».

Ο κύριος Αθανασίου δήλωσε στο Bloomberd ότι η πρώτη φάση του έργου στο Ελληνικό θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα του 2026, ενώ επισήμανε τη σημαντικότητα του έργου για την ελληνική οικονομία.

«Αναμένουμε στην πρώτη φάση να είναι έτοιμα περίπου χίλια πεντακόσια διαμερίσματα, πολλά από τα οποία μέχρι και τα Χριστούγεννα του 2026 με τους κατοίκους να ζουν εκεί. Αυτός είναι ο στόχος μας. Με βάση στοιχεία ανεξάρτητου οργανισμού, πρόκειται να προσθέσει στο ΑΕΠ περίπου 2,5 μονάδες και 70.000 έως 80.000 θέσεις εργασίας και να προσελκύσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τουρίστες».

Η πρώτη φάση του έργου καλύπτει όλη την ακτογραμμή των τεσσάρων χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπορικούς προορισμούς, σχολεία, χώρους εκπαίδευσης και χώρους υγείας.


Πηγή