Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Κορινθίας και σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων, βρίσκεται η ορεινή λίμνη της Στυμφαλίας. Και είναι σπάνια από άποψη ιστορίας, ομορφιάς, αλλά και τοποθεσίας, αφού δε συναντάς συχνά σε όλη την Ελλάδα, ορεινή λίμνη όπως της Στυμφαλίας.
Περιστοιχισμένη από θρύλους, μύθους, ιστορικά γεγονότα και δύο βουνά, τον Ολίγυρτο και την Κυλλήνη (ή Ζήρεια), το μέρος όπου γεννήθηκε ο φτερωτός Ερμής, η Στυμφαλία εκπέμπει ένα μυστήριο και μία γοητεία που συνεπαίρνει τον επισκέπτη, όλες τις εποχές του χρόνου.
Αν και το Φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή, καθώς η φύση αναλαμβάνει δράση, παίζοντας με τα χρώματα και δίνοντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα. Η λίμνη δεν έχει πολύ νερό, ούτε μπορείς να την προσεγγίσεις από κοντά, μπορείς, όμως, να τη θαυμάσεις από πολλά σημεία. Άλλωστε, η διαδρομή γύρω από αυτήν είναι απλά μαγική και μόνο λόγω φυσικού τοπίου. Επίσης, η Στυμφαλία αποτελεί σημαντικό υγρότοπο. Εκεί, επιβιώνει το ψάρι Phoxinellus Stymfalicious το οποίο είναι ενδημικό της λίμνης, ενώ ανάμεσα στους καλαμιώνες της βρίσκουν καταφύγιο μεταναστευτικά πουλιά.
Εκτός της λίμνης, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα μικρά χωριουδάκια γύρω από την περιοχή, ενώ στα αξιοθέατα συγκαταλέγονται ακόμη, το Μουσείο Περιβάλλοντος, η Μονή Ζαρακά και η αρχαία πόλη της Στυμφαλίας.
Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο επισκέπτης μπορεί – έστω και νοητά – να περπατήσει και να «ζήσει» τη διαδρομή του μυθικού ήρωα, του Ηρακλή ο οποίος στη λίμνη της Στυμφαλίας εκτέλεσε τον έκτο άθλο του, σκοτώνοντας τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.