Τροπική βλάστηση, καταγάλανα νερά και εξωτική ομορφιά χαρακτηρίζει το έκτο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης.

Το Λανάι αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό στο Αρχιπέλαγος της Χαβάης. Το μικρό και αραιοκατοικημένο νησί χωρίζεται από το νησί Μολοκάι με το στενό του Καλόχι και από το Μάουι με το στενό Άου Άου.

Το νησί-ανανάς όπως χαρακτηρίζεται λόγω τους σχήματός του, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όποιον αναζητά ειδυλλιακές διακοπές σε εξωτικό φόντο.

Χρυσές αμμουδιές, απομονωμένοι κόλποι, καταπράσινοι φοίνικες και ένας πολύχρωμος βυθός υπόσχονται μια ξεχωριστή απόδραση στον επισκέπτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη μοναδική πόλη του νησιού, το Λανάι Σίτυ, να εξερευνήσει τις απότομες πλαγιές του νησιού με 4×4 και να δει από κοντά δελφίνια στην παραλία Hulopoe.

Το Keahiakawelo είναι ένα άνυδρο τοπίο με πέτρες και βράχους με λόφους από κόκκινο χρώμα που δίνει την αίσθηση σεληνιακού τοπίου.

Ο κήπος των Θεών, όπως είναι γνωστός, ήταν σύμφωνα με την παράδοση το αποτέλεσμα της μάχης δύο μάγων. Για να κερδίσουν χρόνο έπρεπε να διατηρήσουν όσο περισσότερο μπορούσαν τη φωτιά που θα άναβαν. Η περιοχή είναι τόσο άγονη γιατί ο μάγος χρησιμοποίησε κάθε ίχνος βλάστησης.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

lanaimap

Λανάι / Χαβάη

Διαφορά ώρας: 13 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,14 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Νέας Υόρκης, Σαν Φρανσίσκο και Χονολουλού είναι 26 ώρες από την Αθήνα και 27 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης, Τόκιο και Χονολουλού.

ΛΑΝΑΙ ΧΑΒΑΗΛΑΝΑΙ ΧΑΒΑΗΛΑΝΑΙ ΧΑΒΑΗΛΑΝΑΙ ΧΑΒΑΗΛΑΝΑΙ ΧΑΒΑΗΛΑΝΑΙ ΧΑΒΑΗshutterstock567980734

ΠΗΓΗ