Οι περισσότεροι έχουν βρεθεί στη δύσκολη θέση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού να πρέπει να συνεννοηθούν σε κάποια άλλη γλώσσα κι όχι με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ένα νέο προϊόν υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα, μεταφράζοντας σε ζωντανό χρόνο! Η συσκευή ονομάζεται «The Pilot» και η εταιρία πίσω από αυτή την πρωτότυπη ιδέα είναι η Waverly Labs.

Η συσκευή βασίζεται σε μια εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει ανάμεσα στις γλώσσες που επιθυμεί, με την επιλογή αυτή να περιλαμβάνει τουλάχιστον προς το παρόν Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Αγγλικά.

Ουσιαστικά η συσκευή, δηλαδή τα ακουστικά θα συνδέονται με το κινητό, στο οποίο θα «τρέχει» η αντίστοιχη εφαρμογή. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της, είναι πιθανό ότι θα καταγράφεται η φωνή που ακούγεται, κατόπιν θα γίνεται η μετάφραση και τέλος το μεταφρασμένο κείμενο θα φτάνει στο αυτί του χρήστη.

Στο τέλος Μαΐου πιθανόν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες αφενός για το πώς θα λειτουργεί η συσκευή, αφετέρου για το ποιες γλώσσες θα μπορεί να μεταφράσει από και προς τα Αγγλικά ή προς άλλη γλώσσα.

Το «The Pilot» θα εμφανιστεί στην αγορά τον Σεπτέμβριο και μπορεί κάποιος ήδη να την προπαραγγείλει, με την τιμή να ανέρχεται στα 129 δολάρια για τις προπαραγγελίες. Όταν κυκλοφορήσει επίσημα η λιανική τιμή θα είναι 250-300 δολάρια. Προς το παρόν οι δημιουργοί ζητούν τη χρηματοδότηση του κόσμου για την υλοποίησή του.akoystiko2akoystiko3

 

newsbeast.gr