Ο νεότερος και πιο εντυπωσιακός κινηματογράφος στο Βερολίνο ακούει στο όνομα Delphi Delux Cinema, και βρίσκεται στη συνοικία City West της γερμανικής πρωτεύουσας – μία περιοχή με αρκετά πολιτιστικό χαρακτήρα.

Ένα cozy φουαγιέ, δύο μπαρ και επτά αίθουσες, χωρητικότητας 600 ατόμων, διαφορετικές η μία από την άλλη, έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία στους κινηματογραφόφιλους της πόλης.

Ο φουτουριστικός και εκκεντρικός σχεδιασμός προϊδεάζει τους επισκέπτες του ήδη από το χώρο του λόμπι, όπου μικρά πλακάκια σε όλη τη χρωματική παλέτα του ροζ και σε σχήμα διαμαντιού κατασκευασμένα από ξύλα σημύδας ντύνουν τον έναν από τους τοίχους του.

Στις αίθουσες, αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει το κοινό είναι η έξυπνη τεχνολογία LED που δίνει διαφορετικό χρώμα σε κάθε μία από αυτές – κόκκινο, μπλε, πράσινο, φούξια, πράσινο, μαύρο.

Επιπλέον, τα γεωμετρικά μοτίβα που δημιουργούνται τόσο στην οροφή όσο και στους πλαϊνούς τοίχους των αιθουσών, μάλλον τραβούν τα βλέμματα από την… ταινία, δημιουργώντας την αίσθηση ότι έχετε επισκεφτεί περισσότερο μια γκαλερί, παρά έναν κινηματογράφο!

Η μικρότερη αίθουσα προβολής, το Lux Box, μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 37 άτομα, ενώ χαρακτηρίζεται για τα κομψά φωτιστικά από τον πρώην κινηματογράφο Gloria-Palast.

Το μινιμαλιστικό, cool και άκρως φουτουριστικό αυτό αποτέλεσμα προήλθε από την συνεργασία των, βερολινέζικης βάσης, αρχιτεκτονικών γραφείων Batek Architekten και Ester Bruzkus Architekten.

newsbeast.gr


Πηγή