Η κ. Σπυράκη μίλησε για τις ευρωεκλογές και την απόφαση του πρωθυπουργού να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο τον Φρέντι Μπελέρη.

«Είναι σημαντικό να δούμε τους συμβολισμούς αυτού του ευρωψηφοδελτίου στο σύνολό τους. 42 άνθρωποι από όλο το φάσμα της κοινωνίας με ποικίλες δεξιότητες, πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. ειδικά η υποψηφιότητα του φυλακισμένου και εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Μπελέρη, είναι το απόλυτο σήμα προς όλους ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν όλους τους Έλληνες υπό τη σκέπη τους όπου και αν βρίσκονται. Η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα για την ΕΕ, έχει παραβιάσει επανειλημμένα τους κανόνες του κράτους δικαίου και ό,τι αφορά στον τρόπο που αντιμετώπισε τον Φρέντι Μπελέρη, και άρα η υποψηφιότητά του έχει ισχυρό συμβολισμό· μεταφέρεται το θέμα στην ΕΕ και γίνεται γνωστό. Η Αλβανία οφείλει να συμμορφωθεί και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα για να κάνει το επόμενο βήμα που είναι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταση στην ΕΕ. Εν μπορεί να αντιμετωπίζει α λα καρτ υποθέσεις κράτους δικαίου και πρέπει να αντιληφθεί την διάκριση των εξουσιών. Θεωρώ πως δεν είναι κλιμάκωση αλλά ένα σαφές μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αντώναρος μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το θέμα Μπελέρη.

«Η ΝΔ και ο πρωθυπουργός διαχειρίζονται αυτό το θέμα με μικροκομματικά κριτήρια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Φρέντι Μπελέρης είναι νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και πρέπει να παραμείνει. Και να αναλάβει τα καθήκοντά του. Είναι φυλακισμένος με αν μη τι άλλο περίεργες κατηγορίες, που εξυπηρετούν κάποια σχέδια του Έντι Ράμα. Με την εισδοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, διευκολύνεται ο Ράμα, διότι ένα και εφόσον εκλέγει ο κ. Μπελέρης στην ευ5ρβωβουλη δίνεται η ελευθέρια στον κ. Ράμα να εγκαταστήσει ένα δικό του άτομο στο δημαρχείο της Χειμάρρας και να επωφεληθεί και να κάνει πράξη τα σχέδια τα οποία έχει. ο κ. Μητσοτάκης το κάνει αυτό γιατί η ΝΔ χάνει από όλες τις μεριές και θέλει να κρατήσει το δεξί ακροατήριο του», σχολίασε.

Για το εάν «αλλάζει χαρακτήρα» ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει χαρακτήρα, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Μου κάνει εντύπωση, την στιγμή που το 94% του πληθυσμού είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, να συζητάμε το θέμα της πίστης. Γιατί εκπλήσσει το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται στην πίστη του; Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αγαπάμε την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια λιγότερο από όλους τους άλλους Έλληνες. Κάνουμε στροφή σε όλους τους Έλληνες. Είμαι ήσυχος με την συνείδησή μου και τα πιστεύω μου».

Για θέμα Μπελέρη και την στάση του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε και ο κ. Τσουκαλάς.

«Θα ήθελα να πω πως δεν έχει καμία σχέση η αγάπη για την πατρίδα με την Δεξιά. Δεν ανήκει στην Δεξιά, το έχουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως η δημοκρατική παράταξη έδωσε μεγάλους αγώνες, και αφορά όλους τους Έλληνες. Για την υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη, εμένα μου κάνει κυρίως την «βελούδινη» διευθέτηση ενός προβλήματος. Και ο κ. Ράμα να επιβάλει τον δικό του δήμαρχο τα δικά του πράγματα, και ο κ. Μπελέρης να βγει με έναν «βελούδινο» τρόπο από τα δεσμά του. δεν έχει αναδειχθεί το θέμα του κ. Μπελέρη. Δεν έχει πετύχει κάτι η κυβέρνηση έως τώρα, και πάει να το πέτυχει μέσω μίας εκλογής. Επιχειρεί να εμπορευματοποιήσει ένα αίσθημα για να το εισπράξει στην κάλπη. Το μείζον ζήτημα για μένα είναι η τοποθέτηση του κ. Εξαδάχτυλου, που είναι υποψήφιος με την ΝΔ, ότι το 40% των αιθουσών χειρουργείων το πρωί δεν είναι λειτουργικές, άρα ουσιαστικά «άδειασε» και τον Άδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση. Δεν κάνουμε αγώνα δρόμου για το ποιος θα είναι δεύτερος. Θέλουμε να γίνει πολιτικός διάλογος».

Ο κ. Σκάλκος αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και στην δημοσκοπική άνοδο της Ελληνικής Λύσης.

«Έχουμε κοινωνική άνοδο, δεν σχολιάζουμε δημοσκοπικά. Φαίνεται πως στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν χάσει τον ύπνο τους. την στιγμή που πέφτει η τιμή του Μπρεντ έχει πέσει στις ΗΠΑ και η αμόλυβδη στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, κουβεντιάζουμε την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη. Την στιγμή που έχουμε άλλο ένα δικαστήριο για τις συντάξεις, μονοπωλεί το θέμα Μπελέρη. Η Ελλάδα, από την στιγμή που εντάσσει το Κόσοβο στο συμβούλιο της Ευρώπης, εξοργίσαμε και τους Σέρβους. Και όλα αυτά με την προσωπική εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Τώρα κάνει διαχείριση κρίση. Δεν είναι περισσότερο ένθεος ο κ. Κασσελάκης από εμάς ή όλους τους άλλους Έλληνες».

«Για την υγεια, η κυβέρνηση έχει επενδύσει ένα μεγάλο κομμάτι του Ταμείου ανάκαμψης στην υγεια, βάζοντας μπροστά 80 και πλέον νοσοκομεία και 154 Κέντρα Υγείας για να αναβαθμίσει τις υποδομές τους. σε αυτό το πεδίο έχει ξεκινήσει και η διαδικασία πρόσληψης περισσότερων από 5.000, αθροιστικά, υγειονομικού προσωπικού. Ο κ. Εξαδάχτυλος λέει ότι λείπει προσωπικό. Είπε ότι υπολειτουργεί το 40%. Με τα απογευματινά χειρουργεία θα υπάρξει δημόσια δαπάνη. Επίσης η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο είναι απόλυτα ασφαλής», προσέθεσε η κ. Σπυράκη.


Πηγή