Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι στη μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου, μίας εκ των 57 θυμάτων του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, κοσμεί από την Τρίτη το κτίριο του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, στην Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Κουμαντάς δημιούργησε το συγκεκριμένο γκράφιτι, μέσα σε τέσσερις ημέρες, σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Μαυροχαλυβίδη, αλλά και του δήμου Καλαμαριάς και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Θάνο Γιαννακό.

«Το γκράφιτι συμβολίζει την αιωνιότητα, ότι το τρένο καταφέρνει να βγει από το τούνελ και κατευθύνεται προς τα εκεί. Προσωπικά δεν γνώριζα την Κέλλυ. Όλοι μας είμαστε επηρεασμένοι από το δυστύχημα. Ήρθα σε επικοινωνία με την αδερφή της Κέλλυς και βγάλαμε το σχέδιο. Θέλαμε να αντιπροσωπεύει την Κέλλυ και το δυστύχημα. μου πήρε 4 μέρες να το ολοκληρώσω», ανέφερε ο κ. Κουμαντάς, που έφτιαξε το γκράφιτι.

«Την μαυρίλα εκείνης της μέρας την κουβαλάμε μαζί μας» – Συγκινεί η αδερφή της Κέλλυς Πορφυρίδου

Η αδερφή της αδικοχαμένης κοπέλας, Νίκη Πορφυρίδου, μίλησε στο MEGA για την ιδέα του γκράφιτι.

«Είχα την ανάγκη να αφιερώσω το ελάχιστο που μπορούσα στην αδερφή μου και σε όλα τα παιδιά που δολοφόνησαν εκείνο το βράδυ στα Τέμπη. Τίποτα δεν θα μπορούσε να αποδώσει το πόσο φωτεινό πλάσμα ήταν η Κέλλυ, παρόλα αυτά προσπαθήσαμε να το αποτυπώσουμε μέσα σε μία ζωγραφιά. Την φρίκη την ζήσαμε, την μαυρίλα εκείνης της μέρας την κουβαλάμε μαζί μας. Στην ζωγραφιά δεν ήθελα να συνδέσω το χαμόγελο και την ματιά της Κέλλυς με όλα τα παραπάνω», τόνισε χαρακτηριστικά.


Πηγή