Σε ορμητήριο είχε μετατρέψει την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, σπείρα ληστών που είχε διαπράξει 11 ληστείες σε μίνι μάρκετ και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών.

Δύο δράστες των ληστειών συνελήφθησαν το Σάββατο 12 Απριλίου βγαίνοντας με αυτοκίνητο από τις εστίες Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, όπου είχαν μπει για να ξεφύγουν μετά από ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Οι δυο δράστες ηλικίας 19 και 21 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας άγνωστος συνεργός τους, αμέσως μετά τις ληστείες, μετέβαιναν με διαφορετικά αυτοκίνητα στο καμπ όπου μοίραζαν τα κλοπιμαία.

Όπως διαπιστώθηκε οι τρεις κακοποιοί είχαν ξεκινήσει την δράση τους από τον Δεκέμβριο του 2023 και με την χρήση μαχαιριού λήστευαν επιχειρήσεις στην περιοχή του Ζωγράφου.

Οι κινήσεις τους μάλιστα έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Στο ένα βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας πρακτορείου, φαίνονται οι δράστες να μπαίνουν στο κατάστημα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και να παίρνουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Στην συνέχεια διέφυγαν σπάζοντας την πόρτα του καταστήματος.

Στο δεύτερο βίντεο, ένας από τους δράστες, πήρε «σηκωτό» τον υπάλληλο, τον πήγε στο ταμείο, άρπαξε τα χρήματα και διέφυγε. Οι δράστες έμπαιναν στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και έβγαιναν όταν ήταν σίγουροι ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία. Χρησιμοποιούσαν την Πανεπιστημιούπολη ως ορμητήριο.

Οι αστυνομικοί μετά από συντονισμένες προσπάθειες, μετά από ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, περίμεναν τους δράστες έξω απ΄την Πανεπιστημιούπολη όπου τους συνέλαβαν.

Τα άτομα αυτά δεν ήταν φοιτητές ωστόσο χρησιμοποιούσαν κατά κάποιο τρόπο το άσυλο του πανεπιστημίου.


Πηγή