Εκατομμύρια εμπορικές ταράτσες σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να φιλοξενήσουν συμβατικές φωτοβολταϊκές συστοιχίες, για λόγους στατικότητας, με συνέπεια ένα μεγάλο ηλιακό δυναμικό να παραμένει αναξιοποίητο.

Η εταιρεία Beamreach Solar σχεδίασε ένα νέο ελαφρύ ηλιακό πάνελ με την ονομασία Spring που δίνει λύση στο πρόβλημα. Τα πάνελ της Beamreach Solar δεν έχουν μόνο 30% μεγαλύτερη αποδοτικότητα από τα συμβατικά, αλλά η εγκατάστασή τους είναι ευκολότερη αφού δεν απαιτούνται εργαλεία και υποδομές υποστήριξης.Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα στήριξης είναι ήδη ενσωματωμένο πάνω στο πάνελ με τρόπο ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπορεί να το τοποθετήσει στην ταράτσα μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Τα πάνελ Spring έχουν χαμηλότερα κόστη εγκατάστασης και εξοικονομούν χώρο αφού μπορούν να τοποθετηθούν πλησιέστερα το ένα στο άλλο.

Προς τα παρόν η εταιρεία παράγει φωτοβολταϊκά πάνελ ονομαστικής ισχύος 320 Βατ, τα οποία έχουν υποβληθεί σε δοκιμές αντοχής: μένουν στη θέση τους ακόμα και με ανέμους ταχύτητας 180 χλμ/ώρα, ενώ σηκώνουν βάρος 550 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τέλος, τα Spring ανταπεξέρχονται αποτελεσματικότερα στις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες κανονικά υποβαθμίζουν την αποδοτικότητα των συμβατικών πάνελ.

econews