Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού μπήκε, ξανά, το κέντρο της Γάζας. Διασώστες στη Ντεΐρ Αλ Μπάλαχ, εντοπίζουν παιδιά μέσα στα χαλάσματα. Κάποια τραυματισμένα, άλλα νεκρά.

Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, όπως μετέδωσαν αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά χάνουν τη μάχη ενάντια στο λιμό. Τουλάχιστον 50.000 ανήλικοι Παλαιστίνιοι παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή, χωρίς τρόφιμα και φάρμακα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις επτά το απόγευμα, καθημερινά σε συγκεκριμένη ζώνη στη νότια Γάζα, με στόχο να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους άμαχους. Ο ΟΗΕ αμφισβητεί τις προθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 10 στρατιώτες, σε μάχες με τους ένοπλους της Χαμάς. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν κάνει βήμα πίσω, από τους στόχους που έχει θέσει.

«Παρά το βαρύ και επώδυνο τίμημα, πρέπει να επιμείνουμε στους στόχους του πολέμου: την καταστροφή των στρατιωτικών και διοικητικών δυνατοτήτων της Χαμάς, την επιστροφή των ομήρων μας, τη διασφάλιση ότι η Γάζα δεν αποτελεί απειλή πια για το Ισραήλ», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου.

Όμως, ολοένα και φουντώνει το κύμα αγανάκτησης κατά του Νετανιάχου. Σε μία από τις μαζικότερες, μέχρι στιγμής, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, στο Τελ Αβίβ, δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί κάλεσαν την κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα τον πόλεμο στη Γάζα, ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι της Χαμάς.


Πηγή