Μια εβδομάδα μετά το ηχηρό μήνυμα της κάλπης και εν μέσω αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη από το ίδιο το βράδυ των εκλογών, η συζήτηση για εκλογή νέου προέδρου παίρνει νέες διαστάσεις σε επίπεδο πολιτικού γεγονότος μετά το ηχηρό παρών και το αίτημα για άμεση προσφυγή στη βάση από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

«Αφετηρία της επανεκκίνησής μας πρέπει να είναι η άμεση, μαζική προσφυγή στον κόσμο μας. Η πορεία ανασύνθεσης της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης πρέπει να ξεκινήσει τώρα και ο οδικός χάρτης να χαρακτηρίζεται από τρια στοιχεία: κανένας αποκλεισμός, δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων και άμεσα συμμετοχικές διαδικασίες», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβει την ενόχλησή της από την παρέμβαση Δούκα, τον οποίο προτρέπει για το καλό της παράταξης να ασχοληθεί μετά από έξι μήνες που έχει αναλάβει η δημαρχία να ασχοληθεί με τα προβλήματα.

Μοναδική ευκαιρία να γίνει το ΠΑΣΟΚ και πάλι κυβέρνηση χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ο Παύλος Γερουλάνος με άρθρο του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

«Η ευκαιρία είναι μοναδική και το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διεκδικήσει ξανά την εξουσία. Αν το κάνουμε σωστά, σε τρία χρόνια μπορούμε να είμαστε κυβέρνηση, με την προοπτική «να υπηρετήσουμε τον λαό και την πατρίδα», χωρίς να βλέπουμε την πλάτη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Ειλικρίνεια και γενναιότητα ζητά ενόψει και της αποτίμησης του αποτελέσματος που θα επιχειρήσει η Χαριλάου Τρικούπη στη συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου την Τετάρτη.

«Για το ΠΑΣΟΚ, πεποίθησή μου είναι, ότι ο δύσκολος και συνάμα ελπιδοφόρο αυτός δρόμος απαιτεί ειλικρίνεια και γενναιότητα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φρόντισε να μπει και αυτός στην εξίσωση για το μεγάλο φορέα της Κεντροαριστεράς υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι στο νέο σχήμα και η Νέα Αριστερά, όπως έχει διαμηνύσει.

Η συζήτηση για την Κεντροαριστέρα θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου στο πρώτο διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα και τους Ιδρύματος Ζάεφ με βασική ατζέντα την ευρωπαϊκή απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο πολιτικό συμβούλιο την Τετάρτη


Πηγή