Το δικό της smartphone φημολογείται ότι σκοπεύει να κατασκευάσει η Google, θέλοντας αφενός να εισέλθει σθεναρά στον κόσμο των συσκευών κινητής τηλεφωνίας και αφετέρου να εξελίξει περαιτέρω το οικοσύστημα του δημοφιλέστατου λειτουργικούς της συστήματος, Android.

Σύμφωνα με αναφορές της βρετανικής εφημερίδας The Daily Telegraph, η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για τη διάθεση ενός κινητού τηλεφώνου που θα φέρει το λογότυπο της Google. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει το νέο αυτό smartphone σε άμεσο ανταγωνισμό με το iPhone της Apple.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή στο πρότυπο στρατηγικής της Google που συνεργάζεται με κατασκευάστριες εταιρείες κινητών, όπως η LG και η HTC οι οποίες ενσωματώνουν το Android στα smartphones τους.

«Ανησυχούν ότι το Android έχει υποστεί “τεμαχισμό” και ότι πρέπει να αναπτυχθεί μια πιο ελεγχόμενη πλατφόρμα», δήλωσε ένας αναλυτής της εταιρείας CCS Insight. «Νομίζω ότι θα επιδιώξουν να έχουν περισσότερο έλεγχο, όπως έχει κάνει και η Apple», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η συσκευή Android πιθανολογείται ότι θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα μέσα στο έτος, οπότε είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι η έκδοση του λειτουργικού που θα ενσωματωθεί θα είναι το αναμενόμενο Android N.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Telegraph, η Google δεν έχει προβεί ακόμα σε οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με τις εν λόγω φήμες.

aftodioikisi.gr