Με το πολύκροτο διαζύγιό της από τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο να βρίσκεται σε εξέλιξη, η Αθηνά Ωνάση φαίνεται πως αναθεωρεί σιγά σιγά τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Και ενώ μέχρι πρόσφατα είχε επιλέξει να κόψει κάθε δεσμό με την χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας η χρυσή κληρονόμος έχει ήδη αρχίσει να νιώθει πιο κοντά στην πατρίδα της μητέρας και του διάσημου παππού της.

Ηδη έχει πάρει ξανά στην κατοχή της τα πανάκριβα κοσμήματα της μητέρας της, Χριστίνας Ωνάση, ενώ τώρα φέρεται να επιθυμεί να αποκτήσει τη συλλεκτική Mercedes του θείου της Αλέξανδρου Ωνάση, μοντέλο του 1972, που βγαίνει σε δημοπρασία από την Εθνική Τράπεζα.

Η Mercedes 250/8 Automatic αγοράστηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση το 1972 στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας για τον γιο του Αλέξανδρο. Μετά το αεροπορικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, φυλάχτηκε με τα υπόλοιπα προσωπικά του αντικείμενα σε αποθήκη στο Ελληνικό.

Η πολυτελέστατη για την εποχή Mercedes με τα λευκά δερμάτινα καθίσματα, τα ηλεκτρικά παράθυρα, τον κλιματισμό, το αυτόματο τεσσάρι κιβώτιο ταχυτήτων και την επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό εγγύησης, που είναι τα 10.000 ευρώ. Όταν ο Αλέξανδρος θέλησε να την αποκτήσει, πλήρωσε 250.000 δραχμές, πόσο αστρονομικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ένας “κοινός θνητός” έπρεπε να δουλέψει 3.572 ημέρες για να την αποκτήσει, μιας και το μεροκάματο δεν ξεπερνούσε τις 70 δραχμές!

Στο σύνολό τους όλα τα δημοπρατούμενα αντικείμενα έχουν εκτιμηθεί στις 31.000 ευρώ αν και αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τον στόχο.