Ξεκίνησε  η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τις καταθέσεις των τριών πρώτων μαρτύρων.

Ενώπιον της έδρας κατέθεσε η μητέρα του Βαγγέλη, ο πατέρας και ο σπουδαστής Νίκος Δάβρης, ο οποίος ήρθε από τη Βραζιλία. Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα η Μαρία Φρονιμάκη, μητέρα του Βαγγέλη, μίλησε βουρκωμένη για τα όσα γνώριζε, το ίδιο και ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή.

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης ο οποίος προανακριτικά δεν είχε καταθέσει είπε ότι πριν το θλιβερό γεγονός του θανάτου του παιδιού του δε γνώριζε συγκεκριμένα για βασανιστήρια εκτός από μια φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγος του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στο μπάνιο στο παιδί. Ρ’άιγισαν, όμως, καρδιές όταν είπε: «εγώ έστειλα το παιδί μου να γίνει τυροκόμος και μου το έφεραν σε ένα κουτί».

Ιδιαίτερα διαφωτιστική ήταν η κατάθεση του Νίκου Δάβρη, ο οποίος ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τους υπευθύνους της Σχολής για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Δίνοντας σαφέστατες απαντήσεις ο Δάβρης είπε ότι οι τραμπουκισμοί σε βάρος του Βαγγέλη ήταν γνωστοί και ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα για να προστατευτεί.

Η δίκη, η οποία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, αφορά στις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής. Παρόντες ήταν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα (όπου υπάγεται η σχολή), ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, ο σπουδαστής Νίκος Δαβρής, καθηγητές και υπάλληλοι της Σχολής.

Απούσα ήταν η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, καθώς, όπως ενημέρωσε το δικαστήριο, έχει σπάσει το πόδι της. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.