Η παραλία των Ελληνικών βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια και αποτελεί μια από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής αφού συνδυάζει όλα κείνα που αναζητάει κάθε επισκέπτης.
Τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της με το νησάκι του Αγίου Νικολάου να απέχει ελάχιστα από την ακτή, είναι το σήμα κατατεθέν της.
Η ποιοτική ανοιχτόχρωμη άμμος και τα ρηχά νερά της είναι ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ η μεγάλη της έκταση κρύβει πολλές απόμερες γωνιές για κάθε γούστο, παρά το γεγονός πως η παραλία δεν είναι οργανωμένη.
Όσο για το μικρό νησάκι, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να το προσεγγίσουν κολυμπώντας, αφού τα διαυγή ρηχά νερά βοηθούν στην προσπάθειά τους αυτή και με το παραπάνω.
Σύμφωνα με την παράδοση, στη θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών είχε αγκυροβολήσει ο ελληνικός στόλος την περίοδο των ναυμαχιών του Αρτεμισίου (480 π.Χ), εξου και η ονομασία Ελληνικά.
Πάνω στο νησάκι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται η μικρή ομώνυμη εκκλησία, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων των Ελληνικών χτίστηκε από Σκιαθίτη ναυτικό στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ενώ η μνήμη του τιμάται στις 20 Μαΐου, ημέρα ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Δείτε το βίντεο απο το κανάλι Travel Inspiration


agrinio24.gr