Η Jambon-Beurre Motorcycle είναι μια γαλλική νεοφυής (start-up) επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των μοτοσικλετών και που προσφάτως παρουσίασε ένα νέο τύπο ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας που ονομάζει Gloria.

Σας προκαλεί κάτι εντύπωση σε αυτά που αναφέρουμε παραπάνω; Μήπως η ονομασία της start-up; Όπως και να το κάνουμε δεν είναι δα και το πιο συχνό φαινόμενο μια εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών να ονομάζεται «Ζαμπόν-Βούτυρο»…

Κλείνουμε την παρένθεση και πάμε στα της Gloria. Πρόκειται για ένα δίτροχο που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ μοτοσυκλέτα. Οι επικεφαλής της εταιρείας, Μπένζαμιν Κοσάρ και Αντονίν Γκουιντίτσι ρίχνουν μεγάλο βάρος στο μάρκετινγκ, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διαμορφώνουν on-line όπως οι ίδιοι επιθυμούν τη μοτοσυκλέτα τους και όταν ολοκληρώνουν την παραγγελία τους η εταιρεία θα τους την παραδίδει στην πόρτα.

«Η Gloria δεν είναι άλλη μια άσχημη μοτοσικλέτα όπου ένα ζευγάρι σπασίκλων αποφάσισε να εφαρμόσει μια μηχανή πλυντηρίου και να πει στους φίλους του ‘αλλάζουμε τον κόσμο’. Όχι, η Gloria είναι μια πραγματική επανάσταση. Επαναπροσδιορίζει την αγορά μοτοσυκλετών από την παραγωγή ως την παράδοση στον πελάτη», αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία.

gloria1

Η Gloria αποτελεί ένα ασυνήθιστο σχέδιο που συνδυάζει vintage γραμμές, φουτουριστικό εξοπλισμό και τάσεις μόδας δρόμου. Πληροφορίες σχετικά με τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχει ενημέρωση για την τιμή εκκίνησης της Gloria. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως έχει ομολογκαριστεί ως μοτοσυκλέτα 125 κ. εκ. με ροπή και επιτάχυνση όμως που θα θυμίζουν μοτοσυκλέτα υπερδιπλάσιων κυβικών. Η μέγιστη ταχύτητα δεν θα ξεπερνά τα 120 χλμ/ώρα. Σημειώστε τέλος ότι η παραγωγή της Gloria αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR


ΠΗΓΗ