Με οδύνη ο ιατρικός κόσμος αποχαιρετά τον Δημήτρη Κρεμαστινό. “Είναι βέβαιον ότι άνθρωποι αυτού του μεγέθους δεν φεύγουν ποτέ, καθώς το έργο και η προσφορά τους στην κοινωνία μένουν ανεξίτηλα στο χρόνο”, αναφέρουν χαρακτηριστικά σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή τους τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του καθηγητή καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινού εξέδωσαν οι γιατροί, εκφράζοντας τη θλίψη τους για την απώλεια του “εξαίρετου συναδέλφου” και “κορυφαίου επιστήμονα”, όπως αναφέρεται σε αυτήν, καθηγητού Δημήτρη Κρεμαστινού.

“Η ιατρική κοινότητα αποχαιρετά τον άνθρωπο που χάραξε ανεξίτηλα ίχνη ήθους και επιστημοσύνης, ενώ σφράγισε με το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο την πορεία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος έδινε στηρίγματα και έδειχνε μονοπάτια στη νέα γενιά επιστημόνων ώστε οι νέοι γιατροί στη χώρα μας να μπορούν να διαπρέψουν”.

ΠΙΣ: Το έργο του χαρακτηρίστηκε από προσφορά, συνέπεια και μαχητικότητα

Τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, εξάρουν το έργο που άφησε πίσω του ο εκλιπών, τόσο στο ακαδημαϊκό επίπεδο, όσο και τις πολιτικές τομές που έκανε στην Υγεία και το ΕΣΥ.

“Η σπουδαία διαδρομή του Δημήτρη Κρεμαστινού χαρακτηρίστηκε από προσφορά, συνέπεια και μαχητικότητα. Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας με συνεχές ερευνητικό και διδακτικό έργο επί 35 χρόνια. Υπήρξε Διευθυντής στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας (Νοσοκομείο Γεννηματά, Β Καρδιολογική Κλινική Ωνασείου), ενώ εκ του μηδενός δημιούργησε την Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου, της οποίας υπήρξε ο πρώτος διευθυντής.

Υπήρξε πρωτοπόρος καθώς εισήγαγε την τηλεϊατρική στη χώρα και εγκατέστησε τους πρώτους σταθμούς στα νησιά, ενώ δημιούργησε μονάδες αεροπλάνων του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των ασθενών από τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές. Ταυτόχρονα δημιούργησε και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) με επέκτασή του σε όλη τη χώρα και εισήγαγε για τους χρήστες ναρκωτικών τη θεραπεία με μεθαδόνη”.

Άνθρωποι αυτού του μεγέθους δίνουν ένα φωτεινό παράδειγμα στις επόμενες γενιές επιστημόνων, αναφέρουν οι γιατροί του ΠΙΣ, οι οποίοι εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του.

Πηγή