Χτισμένη ανάμεσα σε βουνά, εκεί όπου συναντιούνται οι δύο ποταμοί Tepla και Ohre η ξακουστή λουτρόπολη της Τσεχίας μοιάζει σαν να βγήκε από τις σελίδες παραμυθιού.

Το Κάρλοβι Βάρι βρίσκεται στην βορειοδυτική περιοχή της χώρας, στη δυτική Βοημία και αυτήν την εποχή τα χιλιάδες φθινοπωρινά χρώματα στα δέντρα προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Συνδυάζει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, ιαματικές πηγές και βοημικά δάση και αμέτρητοι συνθέτες, συγγραφείς και ποιητές επισκέφτηκαν και γοητεύτηκαν από την πόλη στο πέρασμα των αιώνων.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη ρωσική εκκλησία του Αγίου Πέτρου και Παύλου με τους μικρούς επιχρυσωμένους τρούλους και την εντυπωσιακή πόρτα, που βρίσκεται δίπλα στο δάσος. Ακόμη, το Αυτοκρατορικό Θεραπευτήριο, το θρυλικό ξενοδοχείο Grandhotel Pupp και τις στοές που στεγάζουν τις θερμές πηγές Κολονάντα του Θερμοπίδακα, Κολονάντα της Αγοράς και Κολονάντα του Μυλωνά.

Η πόλη είναι γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και το τσεχικό λικέρ της που παρασκευάζεται από το ιαματικό νερό της πόλης, βότανα και ζάχαρη.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Κάρλοβι Βάρι / Τσεχία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κορώνα Τσεχίας (0.037 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού για Πράγα είναι 2 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από την Πράγα φτάνει κανείς στο Κάρλοβι Βάρι με λεωφορείο σε 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.

newsbeast.gr


Πηγή