Για τους λαχανοντολμάδες:

1 μικρό λάχανο
300 γρ. κιμά
1 ψιλοκομμένο μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα ρύζι
Λίγο άνηθο
Λίγο μαϊντανό
Αλατοπίπερο
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα ζωμό της επιλογής σου

Για το αυγολέμονο:

2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι απ’ το λάχανο και το βάζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Βράζουμε το λάχανο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Το σουρώνουμε, το βάζουμε σε κρύο νερό και χωρίζουμε τα φύλλα.

Ζυμώνουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το λάδι και το αλατοπίπερο.

Σε κάθε λαχανόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας απ’ τη γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
Απλώνουμε σε μια κατσαρόλα μερικά λαχανόφυλλα, και βάζουμε πάνω τους λαχανοντολμάδες, τον έναν δίπλα στον άλλον.

Περιχύνουμε με τον ζωμό, προσθέτουμε εάν χρειάζεται ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.

Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζωμό απ’ το φαγητό και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το αυγολέμονο!
Σερβίρουμε με ψωμάκι και φέτα!


Πηγή