Πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, χαβανέζικες βραδιές με γευστικά ντόπια πιάτα και ένα μείγμα από διάφορες εθνικότητες χαρακτηρίζει το νησί Οάχου.

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης με ειδυλλιακές παραλίες, ηφαιστειακές κορυφές, ανάγλυφα καταπράσινα πάρκα και οργιώδη βλάστηση αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών.

Η πρωτεύουσα Χονολολού βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του Οάχου και αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλάτι Lolani, το μοναδικό παλάτι στις ΗΠΑ, τον πύργο Aloha και το μουσείο Bishop.

Ο ταξιδιώτης θα ζήσει από κοντά τις χαβανέζικες βραδιές luau με παραδοσιακούς χορούς hula και άρωμα ιβίσκου, του χαρακτηριστικού λουλουδιού της Χαβάης.

Κάποια από τα καλύτερα σημεία του νησιού για κολύμπι είναι η παραλία Waikiki, Ala Moana, Kailua, Lanikai και οι κόλποι Hanauma, Kaneohe και Waimea.

Το νησί αποτελείται από δύο σβηστά ηφαίστεια, το Βαϊάνι στα δυτικά, που είναι ψηλότερο, και το Κοολάου στα ανατολικά. Στο Οάχου βρίσκεται το Περλ Χάρμπορ, το οποίο δέχτηκε επίθεση από τον ιαπωνικό στρατό το 1941.

Η «σκάλα προς τον παράδεισο» είναι ένα μονοπάτι που διασχίζει τον… ουρανό της Χαβάης. Περνά μέσα από τις ορεινές περιοχές του νησιού, αποτελείται από 3992 σκαλοπάτια και φτάνει μέχρι το ύψος των 850 μέτρων στην κορυφή της οροσειράς Koʻolau.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

oaxoumap

Οάχου/ Χαβάη

Διαφορά ώρας: 13 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,14 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ζυρίχης και Σαν Φρανσίσκο είναι 23 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 22 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Σαν Φρανσίσκο.

ΟΑΧΟΥ ΧΑΒΑΗΟΑΧΟΥ ΧΑΒΑΗΟΑΧΟΥ ΧΑΒΑΗΟΑΧΟΥ ΧΑΒΑΗΟΑΧΟΥ ΧΑΒΑΗΟΑΧΟΥ ΧΑΒΑΗ

ΟΑΧΟΥ ΧΑΒΑΗ

ΠΗΓΗ