Συγκεκριμένα τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης προβλέπονται το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες γρήγορα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, και τόσο στη δυτική Ελλάδα και την Εύβοια το πρωί, όσο και στη Στερεά, και το εσωτερικό της Πελοποννήσου στη συνέχεια, δηλαδή από το μεσημέρι και έπειτα, θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν μικρής έκτασης σύντομες βροχές.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση το μεσημέρι, θα φτάσει τους 16-19 βαθμούς στα βόρεια, 20-23 στις υπόλοιπες περιοχές και θα πλησιάσει τους 25 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5, τοπικά και 6 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ και στα νότια θα πνέει ένα δυτικό ρεύμα μέχρι το μεσημέρι, σε παρόμοιες εντάσεις.

Στην Αττική θα ξεκινήσει η μέρα με ήλιο, σταδιακά από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοανατολικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος το πρωί, η μέρα θα κυλήσει με ήλιο και μόνο το βράδυ προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-18 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 4-6 μποφόρ, με σταδιακή υποχώρηση το απόγευμα.


Πηγή