Αν και μοιρασμένοι στα τρία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ επιμένουν να ζητούν την απόδοση ευθυνών και σε πολιτικό επίπεδο για την τραγωδία των Τεμπών, βάζοντας στον τοίχο» την κυβέρνηση για το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την σύμβαση 717/2014 και την επέκτασή της, για την εγκληματική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο 57 συνανθρώπων μας.

Με το «καλημέρα» της εκκίνησης της συζήτησης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη, σημειώθηκε η πρώτη κόντρα μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ παίρνοντας το νήμα από τον ΣΥΡΙΖΑ «επιτέθηκε» στον Περισσό ότι είναι «σανίδα σωτηρίας» της ΝΔ με την πρόταση που κατέθεσε.

Το ΚΚΕ απάντησε, με τον κ. Παφίλη να αναφέρει πως δεν είναι «λωτοφάγοι» στην αίθουσα και ότι το ΠΑΣΟΚ πολλές φορές έχει δώσει σανίδα σωτήριας στην ΝΔ.

Η συζήτηση πάντως θα κρατήσει μέχρι αργά και θα κορυφωθεί με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Για να περάσει η πρόταση απαιτούνται 120 ψήφοι.

Όλα τα κόμματα εκτός από το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσουν.

Η προανακριτική επιτροπή δεν θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες υπουργών ούτε θα αναφερθεί σε αδικήματα. Αντίθετα θα κάνει έρευνα σε βάθος από το 1997 και την υιοθέτηση ευρωπαϊκής οδηγίας για τους σιδηρόρομους έως και την τραγωδία των Τεμπών.


Πηγή