Σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και τριών μηνών καταδικάστηκε 35χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 30χρονης συντρόφου του, ύστερα από μεταξύ τους καβγά, πριν από περίπου δύο χρόνια στην Κατερίνη.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής, οπλοχρησία και κλοπή, ενώ δεν τού αναγνώρισε ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία επέστρεψε στις φυλακές.

Τα ίχνη της άτυχης κοπέλας είχαν εξαφανιστεί τον Ιούνιο του 2014 και η σορός της εντοπίστηκε έξι μήνες αργότερα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι έξω από την Κατερίνη, ύστερα από υπόδειξη του 35χρονου, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πτώμα της 30χρονης βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ήταν καλυμμένο με στρώματα και κουβέρτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των διωκτικών Αρχών, το βράδυ της 24ης Ιουνίου, θύτης και θύμα καβγάδισαν και πάνω στο διαπληκτισμό, η νεαρή γυναίκα έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε μαζί της. Ο 35χρονος πρόλαβε το άρπαξε και το έστρεψε εναντίον της, πλήττοντας την άτυχη 30χρονη θανάσιμα στην περιοχή της καρδιάς. Μετά την πράξη του, άρπαξε το κινητό της και σκέπασε το πτώμα.

Μεταξύ των ύποπτων προσώπων που εξετάστηκαν εξ αρχής από την Αστυνομία ήταν και ο 35χρονος, χωρίς όμως να προκύπτει κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του. Στην πορεία όμως των ερευνών, υπέπεσε σε αντιφάσεις, με συνέπεια να «σπάσει» και να ομολογήσει την πράξη του.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, επιβεβαίωσε το φραστικό επεισόδιο, τονίζοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα, ισχυρισμός όμως που δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο.

 

newsbeast.gr