Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης μετά την απολογία του για μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να μπήκε σε λογαριασμούς του ίδιου και της συζύγου του από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ανακριτής και εισαγγελέας , ωστόσο , άφησαν ελεύθερη με όρους την σύζυγο του κ. Μαρτίνη, Γεωργία, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στην κα Μαρτίνη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 600.000 ευρώ , απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ δυο φορές το μήνα.

Αμέσως μετά την προφυλάκιση του ο Ανδρέας Μαρτίνης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δυστυχώς δεν κατάφερα να πείσω τον ανακριτή, η σύζυγος μου τα κατάφερε».

Οι απολογίες

Σύμφωνα με πληροφορίες στις πολύωρες απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος υποστηρίζοντας ότι τα επίμαχα εκατομμύρια που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους είναι νόμιμα και φορολογημένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή, το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι τα 3,2 εκατομμύρια μάρκα που εμφανίζεται να κατέθεσε η Γερμανική εταιρία στον δικηγόρο ήταν η νόμιμη αμοιβή του για την επίμαχη σύμβαση. Ωστόσο, όπως είπαν, η οικογένεια του δικηγόρου όφειλε χρήματα από κοινή περιουσία της (σ.σ. είναι συγγενείς) στην κα Μαρτίνη και έτσι τα έστειλε στο ζευγάρι.

Στην ερώτηση του ανακριτή γιατί τα χρήματα κινήθηκαν μέσω 6 λογαριασμών ο Ανδρέας Μαρτίνης φέρεται να απάντησε ότι αυτό έγινε μετά από «υπόδειξη ενός οικονομικού συβούλου για αποφευχθεί επιπλέον φορολογία».

 

newsbeast.gr