Υλικά:

250 γραμμάρια βούτυρο

5 κ.σ. γάλα

2 βανίλιες

6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

220 γραμμάρια κουβερτούρα

3 κ.γ. καρύδια ψιλοκομμένα

4 αυγά

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

5 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

2 κ.σ. ψιλοκομμένη αμυγδαλόψυχα

Εκτέλεση:

Ρίχνεις στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ 200 γραμμάρια βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βαν’ιλιες, το μπέικινγκ πάουντερ λιωμένο σε 2 κουταλιές γάλα και το αλεύρι και τα χτυπάς καλά μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Λιώνεις σε μπεν μαρί τα 170 γραμμάρια κουβερτούρας και τη βάζεις  στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτεις την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζεις το χτύπημα.

Αλείφεις μια φόρμα κέικ με βούτυρο, ρίχνεις λίγο αλεύρι και απλώνεις το μείγμα του κέικ.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C.

Ψήνεις το κέικ για 45 περίπου λεπτά μέχρι να το δεις να φουσκώνει.

Όσο ψήνεται ετοιμάζεις το γλάσο.

Λιώνεις την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Προσθέτεις 60 γραμμάρια βούτυρο και ανακατεύεις πολύ καλά.

Βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτεις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια και ανακατεύεις πολύ καλά.

Όταν το κέικ ψηθεί, περιμένεις να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνεις το γλάσο.


Πηγή